Nederlandsche Briard Club

Wie jarig is trakteert!!!

augustus 1, 2017Nieuws

(KLIK OP FOTO)

UV-Examen 24-09-2017

augustus 1, 2017Nieuws

Nederlandsche Briard Club & Beauceron Vereniging Nederland organiseren het UV-Examen
op 24-09-2017 te Garderen.

inschrijfformulier KLIK HIER

Het is weer tijd voor het leukste en gezelligste examen met de hond, het UV (uithoudingsvermogen) examen.

Op zondag 24-09-2017 zal voor de 12de keer een UV examen georganiseerd worden door de Nederlandsche Briard Club in combinatie met de Beauceron Vereniging Nederland. Deze keer in de mooie omgeving van Garderen.

De keurmeester dit jaar is Gerard List uit Harderwijk, een man met een lange loopbaan in de hondensport.

Lees verder →

Test naar sociaal gedrag en het herdersinstinct

juli 22, 2017Nieuws


Op zondag 27 augustus staat de NHAT op de activiteitenagenda van de Beauceron Vereniging Nederland, oftewel de schapen-aanleg test speciaal voor Beaucerons.

Aanmelding is reeds open en sluit zodra het maximum aantal deelnemers bereikt is. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Deze dag organiseren we speciaal voor onze Beaucerons, maar ook andere herding-rassen mogen inschrijven. De NHAT is een officieel FCI-examen en inmiddels ook erkend door de Raad van Beheer en staat op de kalender van de Commissie Werkhonden. Keurmeester is Saskia Clahsen-Polman.

Lees verder →

31 juli kopijsluiting Clubblad september – oktober .

juni 16, 2017Nieuws

Heeft u iets leuks mee gemaakt, of doet u een sport met uw Briard en wilt u daar over schrijven dan kan dat. Ook de minder leuke dingen zoals afscheid moeten nemen van uw trouwe viervoeter,  het is altijd fijn als lezers hun verhaal vertellen en met ons willen delen.
U kunt het sturen voor 31 juli naar redactie@briard.nl

 

Maar ook als hij jarig is dan willen wij ze graag in het zonnetje zetten in het Clubblad.
Als uw briard in mei en juni jarig is stuur dan voor 31 juli een leuke foto van uw hond met naam en geboortedatum naar onze redactie redactie@briard.nl

Raad van Beheer Kennis tour

februari 17, 2017Nieuws

kennis tour

RAAD VAN BEHEER KENNIS TOUR 2017: SCHRIJF JE NU IN!

Wegens groot succes organiseert de Raad van Beheer, de overkoepelende organisatie over houden van honden, ook dit jaar weer een lezingen tour door het land: de Raad van Beheer Kennis Tour.  De inhoud van de lezingen is niet alleen voor fokkers maar ook voor hondenbezitters, hondenliefhebbers, dierenartsen, paraveterinairen, (aspirant-) keurmeesters, leden van fokadviescommisies, bestuursleden van kynologische verenigingen en overige geïnteresseerden interessant. De inschrijving is nu open.

De Raad van Beheer Kennis Tour bestaat uit een serie lezingen door toonaangevende sprekers. Dit jaar zijn er maar liefst zes verschillende sessies:

  1. ‘Van pup tot pensioen – een uniek kijkje achter de schermen bij Hulphond Nederland’ door Sandra Huisman en Pieter Blickman. De volledige opbrengst van deze lezing komt ten goede aan Hulphond Nederland.
  2. ‘Epilepsie: voorkomen, erfelijkheid, behandeling, valkuilen’ door dr. Paul Mandigers (1e sessie is al vol, er zijn 2 extra sessies ingepland).
  3. ‘De wereld van kleuren bij honden – vachtkleuren’ door Marjolein Roosendaal.
  4. ‘De wereld van kleuren bij honden  – ogen & neuzen en kleurgebonden ziektes’ door Marjolein Roosendaal.
  5. ‘Propriocepsis voor de pup’ door Sam Turner.
  6. ‘Fokken voor diversiteit – de noodzaak van dek-beperkingen en het nut van inkruisen van andere rassen’ door dr. Pieter Oliehoek.

De Kennis Tour sessies vinden door het hele jaar ’s avonds plaats op verschillende locaties door het land. Mede dankzij onze partners Proteq Dier & Zorg, Eukanuba en dit jaar ook Bayer Animal Health,  kunnen we deze sessies tegen een aantrekkelijk tarief (€ 19,50 incl. BTW) organiseren.

Meer informatie en inschrijven
Meld je nu aan, vol = vol. Voor alle data, locaties én inschrijvingen zie www.houdenvanhonden.nl/kennistour