Nederlandsche Briard Club

Jonge Honden Dag 6 mei

maart 5, 2018Nieuws

Algemene jaarvergadering

februari 18, 2018Nieuws

Hierbij nodigen wij u uit voor de

Algemene Ledenvergadering

Donderdag 12 april
Sport en Cultureel Centrum “De Camp”
Bosrand 15-17
3931 AP Woudenberg
033-2864748, aanvang 20.00 uur

 

 

Wijziging Verenigingsfokreglement per 01-01-2018

januari 2, 2018Nieuws

Vanaf 1 januari 2018 wijzigt het Basisreglement Welzijn & Gezondheid (BWG), in die zin dat de 12 maanden regel wordt aangepast.

Dit heeft ook gevolgen voor het Verenigingsfokreglement (VFR), te weten dat artikel 3.5 van het VFR gewijzigd zal worden. De tekst van het nieuwe artikel VIII.1 lid 5 KR en hiermee dus ook van artikel 3.5 van het VFR zal gaan luiden:

“Een teef mag niet worden gedekt als deze dekking tot gevolg heeft dat tussen de geboortes van twee opeenvolgende nesten van deze teef geen termijn van tenminste 12 maanden zit.”

Deze wijziging heeft geen verstrekkende gevolgen, aangezien tussen de geboortes van twee opeenvolgende nesten nog steeds een termijn van 12 maanden dient te zitten en bij de gewijzigde regel nog steeds gerekend zal worden met de geboortedatum. Het enige verschil met de oude regel is dat nu de dekking strafbaar is gesteld in plaats van de geboorte.

De Nederlandsche Briard Club is verplicht deze wijziging terstond door te voeren in het VFR, aangezien deze wijziging reeds op 2 december 2017 door de Algemene Vergadering van de Vereniging Raad van Beheer is vastgesteld. Deze wijziging behoeft ingevolge artikel 1.3 van het VFR ook niet de goedkeuring van de algemene ledenvergadering van de vereniging.  Het aangepaste VFR treedt – evenals de KR wijziging – op 1 januari 2018 in werking.

Voor nieuw aangepast Verenigingsfokreglement klik hier

 

Penningmeester gezocht!!!!!!

december 14, 2017Nieuws

Mijn termijn van 9 jaar als penningmeester zit er in april 2018 op. Wij (het bestuur) zijn op zoek naar iemand die deze functie wil overnemen. De werkzaamheden bestaan uit het doen van betalingen en het bewaken van de financiën. Daarbij komt natuurlijk het bijhouden van een kasboek. Tevens wordt er door het bestuur circa acht keer per jaar vergaderd.

Kennis van honden is niet beslist noodzakelijk, maar is natuurlijk wel welkom. Wilt u een bijdrage leveren aan onze mooie club, dan kunt u contact opnemen met één van de bestuursleden en natuurlijk ook met mij. Natuurlijk kunt u in uw vriendenkring nagaan of iemand deze functie wil invullen. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen, in afwachting van vele reacties.

Joost Meijer
Huidige penningmeester NBC
Telefoon 0318-471127 of 0653357917 of Molenweg 13 3922GC Elst Ut 

Raad van Beheer Kennis tour

februari 17, 2017Nieuws

kennis tour

RAAD VAN BEHEER KENNIS TOUR 2017: SCHRIJF JE NU IN!

Wegens groot succes organiseert de Raad van Beheer, de overkoepelende organisatie over houden van honden, ook dit jaar weer een lezingen tour door het land: de Raad van Beheer Kennis Tour.  De inhoud van de lezingen is niet alleen voor fokkers maar ook voor hondenbezitters, hondenliefhebbers, dierenartsen, paraveterinairen, (aspirant-) keurmeesters, leden van fokadviescommisies, bestuursleden van kynologische verenigingen en overige geïnteresseerden interessant. De inschrijving is nu open.

De Raad van Beheer Kennis Tour bestaat uit een serie lezingen door toonaangevende sprekers. Dit jaar zijn er maar liefst zes verschillende sessies:

  1. ‘Van pup tot pensioen – een uniek kijkje achter de schermen bij Hulphond Nederland’ door Sandra Huisman en Pieter Blickman. De volledige opbrengst van deze lezing komt ten goede aan Hulphond Nederland.
  2. ‘Epilepsie: voorkomen, erfelijkheid, behandeling, valkuilen’ door dr. Paul Mandigers (1e sessie is al vol, er zijn 2 extra sessies ingepland).
  3. ‘De wereld van kleuren bij honden – vachtkleuren’ door Marjolein Roosendaal.
  4. ‘De wereld van kleuren bij honden  – ogen & neuzen en kleurgebonden ziektes’ door Marjolein Roosendaal.
  5. ‘Propriocepsis voor de pup’ door Sam Turner.
  6. ‘Fokken voor diversiteit – de noodzaak van dek-beperkingen en het nut van inkruisen van andere rassen’ door dr. Pieter Oliehoek.

De Kennis Tour sessies vinden door het hele jaar ’s avonds plaats op verschillende locaties door het land. Mede dankzij onze partners Proteq Dier & Zorg, Eukanuba en dit jaar ook Bayer Animal Health,  kunnen we deze sessies tegen een aantrekkelijk tarief (€ 19,50 incl. BTW) organiseren.

Meer informatie en inschrijven
Meld je nu aan, vol = vol. Voor alle data, locaties én inschrijvingen zie www.houdenvanhonden.nl/kennistour