Nederlandsche Briard Club
Herplaatsing Voor informatie: L.J. van Tilburg
Tel: 0412 – 61 10 83
E-mail: KLIK HIER
De Nederlandsche Briard Club bemiddelt bij herplaatsing van Briards die een nieuwe baas zoeken.
Hiervoor berekenen wij € 60,–  bemiddelingskosten.
De bemiddelingskosten dienen bij aanmelding herplaatsing te worden voldaan naar (IBAN NUMMER : NL22INGB0000489862  BIC CODE : INGBNL2A)  t.n.v. de Nederlandsche Briardclub te Elst (Ut) o.v.v. herplaatsing en naam van de hond. Mocht na 2 maanden uw hond niet herplaatst zijn, dan ontvangt u dit bedrag terug.
Slaagt u erin om zelf uw hond te herplaatsen dan ontvangt u € 30,– retour.

Liefdevol thuis gezocht voor Ndidi

Om maar met de deur in huis te vallen: Ndidi (Eurydice du Mas de Sarabande) is 8 jaar en 3 maanden. Niet zo jong meer, maar zij gedraagt zich als 3 jarige.
Inmiddels heeft de dierenarts een gezondheidsonderzoek gedaan en zij is gezond verklaard.

Al vanaf een week of twee is meisje rood het meest opvallende pupje in het nest. Levendig, gretig, nieuwsgierig, ondernemend. “Die…..die…..die   moet je nemen” wordt er gezegd. Een sprankelend meisje. Ze zou mijn 3e teefje worden. Ook met haar hoopte ik pupjes te fokken. Het is helaas anders gelopen.

In 2010 is Ndidi in een bomkrater gevallen. Na een paar dagen een beetje mank lopen lijkt het over te zijn. Een jaar later na het maken van de HD foto’s blijkt dat aan een heup artrose te zien is. Jammer, er kan met haar niet gefokt worden, maar onze vrolijke Ndidi blijft bij ons.

Een aantal jaren geleden bestond de roedel uit Saartje, Amélie, Ndidi en Lotte.
Nadat Saartje is overleden, neemt Amélie de leidersrol op zich. In juli 2016 is ook Amélie overleden. Eerst zijn Ndidi en Lotte van slag. Het lijkt wel goed te gaan. In de loop van de tijd blijkt dat Ndidi en Lotte zonder roedelleiders het steeds minder met elkaar kunnen vinden.  

Nu Amélie er niet meer is maakt Ndidi het moeilijk voor Lotte te om in vrijheid te wandelen. Ook later in de woonkeuken krijgt Lotte minder ruimte. Lotte probeert om een confrontatie te vermijden. Gaat gewillig opzij of stopt met lopen en het wordt steeds erger zodat zelfs Lotte van zich af gaat bijten. De wandelingen worden steeds ongemakkelijker tot de laatste wandeling samen.
Ndidi provoceert. Lotte gaat er niet op in tot het moment dat Ndidi zich groter maakt, stijve poten, staart fier in de lucht, kop een beetje strak. Pffff, kon een gevecht nog voorkomen. Dit is de laatste keer dat we samen gewandeld hebben.

En toen ook in de tuin het vechten begon heb ik besloten, en daar heb ik heel lang over nagedacht, dat het vooral voor Ndidi goed zou zijn als zij nog een aantal jaren een fijn leven kan hebben bij een eigenaar zonder honden, of bij een stabiele oudere reu. Niet met een teefje, dat lijkt niet goed te gaan omdat Ndidi graag altijd aandacht wil. Ze laat soms van zich horen als ze lang alleen moet blijven.

Ndidi is een energiek teefje dat altijd haantje de voorste is. Staat vooraan, eerste door hek of deur. Ze is dolblij en nieuwsgierig als er bezoek komt (zit er lekkers in de zak?). Snelt nog steeds over de hei. Wil graag bij je zijn. Kan overal mee naar toe, restaurant, trein, werk (als dat mogelijk is). Ze heeft meerdere gehoorzaamheid-cursussen  gedaan, kent de commando’s maar moet er soms aan herinnerd worden hoe het ook weer was. Trekt niet aan de lange looplijn. Kan, met herhaaldelijk zeggen “naast”’ inderdaad naast lopen. Als je zo nieuwsgierig en levendig bent is het soms moeilijk op de plaats te blijven.
In Frankrijk heeft Ndidi de CANT (aanleg schapenhoeden) en de CSAU (goed gedrag) gehaald. Maar bij schapen in de buurt is het beter om haar aan te lijnen, anders gaat ze hoeden.

Haar heup is minder goed. Daarom is het geen goed idee om bijvoorbeeld behendigheid, balletje gooien of Hooperen te doen omdat er dan snel geremd en gedraaid moet worden.
Waar we wel aan gesnuffeld hebben is Treibbal (schapen hoeden met grote fitness ballen) en natuurlijk is speuren de activiteit voor haar. Ook fietsen vindt ze leuk, dat is goed voor de spieropbouw. Hersenspelletjes doet ze ook graag.

Ndidi kan met andere honden spelen, is katten gewend (wij hebben er 2) en ook kinderen zijn geen bezwaar.

Samengevat, een geweldige hond voor een/twee mensen, die met haar wandelen en fietsen, een training doen (ook al doe je thuis oefeningen) of speuren. Zij geeft er veel, heel veel, voor terug.

 

Voor informatie: L.J. van Tilburg
Tel: 0412 – 61 10 83
E-mail: KLIK HIER

Als we ons pupje ophalen bij de fokker gaan we er vanuit dat de hond de rest van zijn leven in goede gezondheid bij ons zal blijven. In de praktijk loopt dat helaas ook wel eens anders. Relaties worden beëindigd, er komen kinderen, baas en hond kunnen niet goed met elkaar overweg, een nieuwe partner heeft ook al honden of houdt niet van honden, een partner overlijdt, de deeltijdbaan wordt fulltime, etc.

Sommige fokkers maken in een koopovereenkomst al afspraken, over wat de eigenaar dan te doen staat.
Bij de meeste fokkers staat het misschien niet zwart op wit maar wordt mondeling overeengekomen dat de fokker de hond terug neemt of zal helpen zoeken, naar een oplossing. Zo zien we het natuurlijk het liefst.
De Briardclub biedt daarnaast de mogelijkheid tot bemiddeling via de herplaatsing. De herplaatsing brengt in feite vraag en aanbod bij elkaar. Wanneer u uw hond meldt voor herplaatsing blijft de hond in principe bij u wonen tot een alternatief adres gevonden is. De herplaatsing is aangewezen op mensen die zich melden, omdat ze om welke reden dan ook op zoek zijn naar een volwassen hond. Het moge duidelijk zijn dat een 18 maanden oud teefje gemakkelijker te plaatsen is dan een 9 jarige reu met gedragsproblemen.
Het is dus mogelijk dat uw hond langer bij u blijft dan draaglijk blijkt. In dat geval bestaat er de mogelijkheid tot crisis-opvang omdat wij vinden dat geen enkele Briard in het asiel terecht zou moeten komen.

U kunt zich bij Leo van Tilburg aanmelden indien u belangstelling heeft voor een herplaatser. Niet alle honden worden op de website geplaatst. Het komt regelmatig voor dat een hond al geplaatst wordt bij belangstellenden die dit aangegeven hebben.
Mocht een hond aangemeld worden om te worden herplaatst, dan zal Leo van Tilburg als eerste contact opnemen met de reeds bekende belangstellenden.
Als rasvereniging stellen we ons op het standpunt dat alle Briards een goed tehuis krijgen, ook als ze al ouder zijn.

Zeer lezenswaardig in het kader van gedrag en opvoeding van de hond is het
Artikel Briard in Nood van Dr. Gabriëlle Niepel (vertaald door Mevr. M.C. Rompelman-Mijnlieff)        

71-2-a

72-a

img_6622-a